Misdaad loont voor Anita Terpstra

Hallum - Het gaat goed met de schrijversloopbaan van Anita Terpstra. De geboren Hallumse publiceerde in februari haar derde roman en wordt nu door de critici de hemel in geprezen.

Anita Terpstra (1974) studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Haar debuut Nachtvlucht werd genomineerd voor de Schaduwprijs en de Crimezone Award. Overmand is haar derde boek. Het gaat over de Nederlandse Amy die op het punt staat in Alaska een nieuw leven te beginnen. Eindelijk heeft ze ja gezegd tegen het herhaalde huwelijksaanzoek van Leo, en ze lijkt over haar bindingsangst heen. Haar zusje Kirsten is overgekomen voor haar vrijgezellenfeest, maar dan slaat het noodlot toe.

Alaska

Amy wordt buiten het café opgewacht en ontvoerd naar een ondoordringbaar natuurgebied ergens in Alaska. Waarom ze ontvoerd is en door wie blijft voor Amy een raadsel. Kirsten gaat samen met Leo op onderzoek uit en ontdekt gaandeweg dat Leo niet de man is die hij zegt te zijn. Wanhopig probeert ze zijn verleden te ontrafelen, maar dat roept alleen maar meer vragen op. Wie is hij en wat houdt hij verborgen? In het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van vrijdag 12 juli staat een uitgebreid interview met Anita Terpstra. FOTO BILLIE GLASER