Al zeshonderd kinderen in beweging met Natuursprong

Drogeham - In het Hossebos bij Drogeham deed groep 3 en 4 van cbs De Wynroas in Harkema dinsdagmiddag mee aan de Natuursprong. Dankzij het beweegprogramma Natuursprong zijn al zeshonderd kinderen in beweging gekomen in de natuur.

Natuursprong is een succes dankzij de samenwerking van drie Natuur- en Milieueducatie Centra (NME) in Noordoost Fryslân, landelijke subsidie, financiering door vijf gemeenten en Staatsbosbeheer en It Fryske Gea die hun natuurgebieden beschikbaar stellen voor Natuursprong. Kinderen kunnen spelen totdat ze groen zien.

Wethouders op bezoek

Achtkarspelen-Fit is blij dat de kinderen in beweging zijn en ook de afdelingen sport en bewegen van de andere deelnemende gemeenten: Tytsjerksteradiel, Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland, juichen het toe. Wethouders namen dinsdagmiddag een kijkje hoe de kinderen de kans kregen om zich uit te leven in de natuur. De kinderen vertelden na afloop aan de wethouders Antuma, Bos, Bijleveld en Rijpstra hoe leuk het was: ,,Het verstopspel was heel spannend, ik ben heel hard weggerend. Ze konden me bijna niet vinden!”, vertelde een enthousiaste leerling. ,,Meestal zit ik op woensdagmiddag achter de computer, maar morgen ga ik buiten spelen”, riep een ander kind dat net de spelwaaier had gekregen; boordevol ideetjes voor nog meer buitenspeelplezier. Ook de wethouders zelf vertelden over hun natuurbeleving.

Inschrijven

In het voorjaar, zomer en najaar staat Natuursprong op de agenda van de NME-centra. Scholen kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van de NME-centra. Foto's Binne Louw Katsma