VCS-dames onderuit in thuisduel tegen ODS

SURHUISTERVEEN - De volleybaldames van VCS uit Surhuisterveen hebben donderdag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen ODS uit Beetsterzwaag verloren. In de eigen Surventohal gingen de oranjehemden met 1-3 onderuit.

Het team van VCS bestaat uit vier nieuwelingen: Bernou Veenstra ,Tineke Beving, Gerlinde Vlastuin en Anniek Helmus. De andere speelsters zijn Marielle de Jong, Antje Top, Angela Fransen en Willy Werkman. Ook heeft VCS dit jaar een nieuwe trainer, genaamd Pieter Top. VCS wordt dit jaar wederom gesponsord door Werkman Brillen en Contactlenzen.

Lekker

Ondanks het feit dat de VCS-dames in een geheel nieuwe samenstelling en voor het eerst met vijf aanvalsters en een spelverdeelster speelden, leek het de eerste set of dit team al jaren samen is. Er werd goed geserveerd het spel werd uitstekend verdeeld en de aanvallers gingen ook lekker. Deze set werd dan ook gemakkelijk gewonnen met 25-17.

Goede serve

De tweede set ging het tot 17-17 nog mooi gelijk op. Vervolgens kregen de dames van ODS de smaak te pakken. Deze set ging voor VCS verloren met 19-25. De derde set kwam VCS op achterstand door de goede serve van de dames van ODS. De Feanster formatie wist zich niet meer te herpakken en verloor deze set met 10-25.

Turfstekers

Ook de vierde set werd van alles geprobeerd, maar niks leek meer te lukken bij de thuisclub. Deze set eindigde op de stand van 13-25. Met in het achterhoofd de eerste gewonnen en goed gespeelde set gingen de VCS-dames toch met een goed gevoel de kleedkamer in. Aanstaande donderdag 26 september spelen de oranjehemden in Sportcentrum Drachten tegen de dames van Turfstekers-Drachten.