Zing mee in Grootkoor Friesland met Carel Kraayenhof

Dokkum - SURHUISTERVEEN - Op zaterdag 11 januari start Grootkoor Friesland een nieuw voorjaarsproject, met weer 5 koorrepetities, verdeeld over de maanden januari, februari en maart met als afsluiting een bijzonder concert in april in Surhuisterveen.

SURHUISTERVEEN - Op zaterdag 11 januari start Grootkoor Friesland een nieuw voorjaarsproject, met weer 5 koorrepetities, verdeeld over de maanden januari, februari en maart met als afsluiting een bijzonder concert in april in Surhuisterveen.
De repetities worden gehouden in de Zuiderkerk (Burg. Wuiteweg) te Drachten van 10.00 uur tot 13.00 uur. Het Grootkoor staat onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. De overige repetitiedata zijn: 25 januari, 8 februari, 1 en 22 maart. Het concert zal plaatsvinden op 29 maart in de Flambou te Surhuisterveen, aanvang: 20.00 uur. Het koor is bestemd voor dames en heren vanaf 18 jaar uit de gehele provincie Friesland. Momenteel telt het Grootkoor Friesland ruim 150 koorleden. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen alle deelnemers een koorboek met daarin de bladmuziek en een studie-cd van hun eigen koorpartij, zodat men ook thuis kan studeren. Verscheidenheid Er is dit voorjaarsproject gekozen voor een grote verscheidenheid aan muziek met veel nieuwe koorwerken, dat iedereen zal aanspreken. De begeleiding is in handen van de zeer bekwame organisten en pianisten Rob van Dijk, Martin Zonnenberg en Martin Mans. Naast het Grootkoor schittert als solist niemand minder dan Carel Kraayenhof. Hij is de meest fascinerende en veelzijdige bandoneonspeler van deze tijd. Samen met zijn eigen pianist Juan Pablo Dobal beroert hij wereldwijd elk publiek met zijn betoverende en integere spel. Een uniek gebeuren zal zijn: de vertolking van de bekende Argentijnse Tango 'Adiós Nonino' door het Grootkoor en Carel Kraayenhof. Het lied dat hem grote bekendheid bracht toen hij dit mocht spelen tijdens het huwelijk van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Voor meer informatie zie www.grootkoor.nl