Pyke-partij bol van spanning

Ee - EE Harm Sijtsma, Metsje Sipma en Lars de Jong hebben de eerste bouwvakpartij van KF de Trochsetters uit Ee gewonnen. Bij de Pyke-partij krijgt elke kaatser een kippenbout mee naar huis, altijd prijs dus.

EE - Harm Sijtsma, Metsje Sipma en Lars de Jong hebben de eerste bouwvakpartij van KF de Trochsetters uit Ee gewonnen. Bij de Pyke-partij krijgt elke kaatser een kippenbout mee naar huis, altijd prijs dus.
In totaal streden 34 kaatsers om de felbegeerde kransen. Er werd gekaatst in een dames- en een herenklasse. Na de eerste twee omlopen gekaatst te hebben leken de kransen voor het oprapen voor Willem Sikkema, Durk Wijbenga en Klaas Sipma doordat beide omlopen met 5-0 werden gewonnen. Nieuwkomer Willem Sikkema was in beide omlopen aan de opslag niet te houden. De derde omloop gooide echter voor de heren roet in het eten waardoor de kans op kransen nihil waren. Harm Sijtsma liet wederom zien in grote vorm te verkeren door ook de derde omloop te winnen. Ronnie de Wit liet met zijn ´boetsers´zien niet zonder krans naar Anjum terug te willen keren. De familie de Jong was eveneens rijk vertegenwoordigd in de strijd om de kransen doordat Lars, Meindert jr, Sven en Meindert sr en Andries ook de eerste drie omlopen wonnen. De vierde omloop was voor Ronnie, Andries en Meindert sr één teveel. Het lot had de heren aan elkaar gekoppeld maar de heren verloren van Harm Sijtsma, Gauke Bouma en Gerard Pel. De in bloedvorm verkerende Sven de Jong moest in de vierde omloop zijn meerdere erkennen in routenier Gerard Sipma cs. Bij de heren hadden Harm, Lars en Meindert jr. vier keer gewonnen. Ook bij de dames konden de vele toeschouwers genieten van spannende partijen. Na twee omlopen bevonden Metsje Sipma, Richtsje Eisenga, Grietje Kroodsma, Louise Krol en Jolanda Wijnsma – van der Laan zich in de top van het klassement. Doordat het partuur van Metsje Sipma en Richtsje Eisenga in de derde omloop won van Louise waren Louise en Jolanda uitgeschakeld voor de kransen. Grietje Kroodsma, Afke de Vries en Antsje Sijtsma konden het niet bolwerken tegen Aaltje Sipma – Minnema, Liesbeth Wouda en Baukje Kroodsma. Metsje en Richtsje wonnen ook de laatste omloop waardoor beide dames meedongen om de kransen. De eerste prijzen gingen naar Harm Sijtsma, Metsje Sipma en Lars de Jong . Doordat Meindert jr en Richtsje Eisenga vijf eersten meer tegen hadden belandden zij evenals Ronnie de Wit op een tweede plaats. De derde prijzen gingen naar Sven de Jong, Andries Zijlstra en Grietje Kroodsma. Donderdag 9 augustus staat het Pearkekeatsen op het programma. Foto's: © FotoBuKro.nl Zie ook het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van maandag 6 augustus