Voorbereidingen Biddle-survivalrun in volle gang

Kootstertille - KOOTSTERTILLE - De voorbereidingen van de 13e Biddle-Survivalrun in Kootstertille zijn in volle gang. Elke zaterdag in februari is de bouwploeg van Stichting Survival Kootstertille ‘in het spier' om er ook dit jaar een geslaagd evenement van te maken.

KOOTSTERTILLE - De voorbereidingen van de 13e Biddle-Survivalrun in Kootstertille zijn in volle gang. Elke zaterdag in februari is de bouwploeg van Stichting Survival Kootstertille ‘in het spier' om er ook dit jaar een geslaagd evenement van te maken.
Stichting Survival Kootstertille organiseert dit jaar voor de 13e keer de Biddle-survivalrun. Tijdens deze survivalrun wordt lange- afstandlopen gecombineerd met het overwinnen van diverse zware hindernissen. Samen met de vaak koude weeromstandigheden in Kootstertille belooft het weer een strijd tegen de elementen te worden. Een wedstrijd als dit vergt veel voorbereidingen. Er moeten in totaal 62 hindernissen opgebouwd worden. Geen makkelijke klus, er moet voldaan worden aan de parcours- en veiligheidsvoorschriften van de Survivalbond Nederland. Elke zaterdag zijn er rond de twintig mensen van Stichting Survival Kootstertille bezig met het opzetten van de hindernissen. Inmiddels zijn de eerste hindernissen op de Hege Bulten al gebouwd. Elke zaterdag is de inloop om 8:15 uur bij het trainingsgebied, de bikkels beginnen 8:30 uur te bouwen. Elke middag beginnen de bouwers vanaf 13:15 uur.