Henny Bouius volgende seizoen naar Harkemase Boys

Harkema -  Henny Bouius speelt vanaf volgend seizoen voor Harkemase Boys. De 21-jarige controlerende middenvelder komt over van eersteklasser VV Bergum. Daar is hij momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen in het eerste elftal.

Met Bergum speelde Bouius in de voorbereiding op dit seizoen een oefenwedstrijd tegen Harkemase Boys. Bergum zegevierde in augustus met 1-2 op De Bosk. Bouius speelde de hele wedstrijd. De inwoner van Garyp stond ook in de basis vorig jaar bij het Fries elftal dat onder leiding van Foppe de Haan tegen het sc Heerenveen van Marco van Basten speelde. Daar speelde hij dus al met enkele toekomstige ploeggenoten. Bij Harkemase Boys komt Bouius ook Arton Musliu weer tegen, die drie seizoenen lang voor Bergum speelde.
Stapje hogerop
Over de reden voor zijn komst naar De Bosk: ,,Ik wilde een stapje hogerop en ik wil laten zien dat ik dat kan. Vorig jaar heb ik al gesproken met Harkemase Boys, maar nu maak ik definitief de mooie stap naar Harkemase Boys." Bouius is tot nu toe de tweede nieuweling bij Harkemase Boys voor volgend seizoen. Eerder werd bekend dat doelman Erick Jansema overkomt van Oranje Nassau.