Groninger vernieuwingsconcept in bibliotheek Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - De bibliotheek in Surhuisterveen heeft ‘make-over’ ondergaan. De officiële opening van de gerestylde voorziening vond gisteren plaats.

Voor de openingshandeling was wethouder Marten van der Veen van de gemeente Achtkarspelen naar Surhuisterveen gekomen. De Feanster bieb is gehuisvest in mfc It Vleckehûs. Van der Veen sprak de wens uit dat er meer maatschappelijke functies in It Vleckehûs onderdak zullen krijgen.

Service

De restyling van de bibliotheek in Surhuisterveen vond plaats volgens een Gronings concept. Dit behelst meer dan alleen een inrichtingsaanpassing. ,,Optimalisering van de collectie, het belang van service, de communicatie en de inrichting vormen een geheel”, aldus de bibliotheekdienst in Noordoost-Friesland.

Dokkum

Het is de bedoeling dat ook de andere filialen van de Bibliotheek Noordoost Fryslân een restyling volgens het Gronings concept ondergaan. De vestiging in Dokkum is daarbij de eerste in de rij. De Dokkumer bibliotheek moet eind dit jaar zijn vernieuwd, zo is de planning.

Snel vinden

In Surhuisterveen is de volwassenenafdeling in de nieuwe stijl aangepast. De bibliotheekdienst is blij met het resultaat. ,,De boeken zijn nog meer zichtbaar en door de indeling kan de klant het genre dat hem of haar aanspreekt snel vinden.” Meer hierover in de papieren editie van het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van vandaag, vrijdag 21 februari. Foto's: Atze H. van der Ploeg