Buurtzorg Jong officieel van start in dorpen Achtkarspelen-Zuid

SURHUISTERVEEN - Wethouder Klaas Antuma van de gemeente Achtkarspelen heeft donderdag in Surhuisterveen het officiële startsein gegeven voor het CJG-team Buurtzorg Jong.

Het CJG-team Buurtzorg Jong biedt opvoedingsondersteuning en praktische hulp voor gezinnen. Het team is actief in het zuidelijke deel van Achtkarspelen in de dorpen Augustinusga, Boelenslaan, Drogeham, Harkema, Surhuisterveen en Surhuizum.

Problemen

Buurtzorg Jong werkt volgens het principe: 1 gezin, 1 plan, 1 hulpverlener. Nu is het vaak nog zo dat in een gezin met problemen vaak meerdere hulpverleners actief zijn. In de praktijk blijkt dat daardoor de hulp onvoldoende op elkaar is afgestemd. Het CJG-team Buurtzorg Jong moet daar verandering in brengen. Wethouder Antuma noemde de officiële start een bijzonder moment. ,,De hulpverlening aan gezinnen moet anders. Het CJG team Buurtzorg Jong is zelfsturend. Daardoor is er minder bureaucratie en is het team flexibel en kan maatwerk leveren.”

Pilot

Het CJG-team Buurtzorg Jong is een pilot van de gemeente Achtkarspelen. De pilot duurt twee jaar. Het CJG team Buurtzorg Jong is te vinden in mfc It Vleckehûs in Surhuisterveen of op internet www.cjgachtkarspelen.nl en www.buurtzorgjong.nl. Meer over het CJG-team Buurtzorg Jong in Achtkarspelen maandag in Nieuwsblad Noordoost-Friesland en woensdag in De Feanster.