Verdachte (40) verwekte kind bij twaalfjarige stiefdochter

Dokkum - LEEUWARDEN – Officier van justitie Henk Mous heeft dinsdag wegens verkrachting van een minderjarige vijf jaar cel geëist tegen de veertigjarige Pascal G.

De man, oorspronkelijk afkomstig uit het Twentse Goor, heeft ruim tien jaar geleden een kind verwekt bij zijn toen elfjarige stiefdochter. Het slachtoffer, woonachtig in de gemeente Dantumadiel, kreeg op haar twaalfde een zoon.
G. heeft ongeveer drie jaar lang een relatie gehad met de moeder van het slachtoffer. De stiefdochter heeft verklaard dat ze vanaf haar tiende seksueel werd misbruikt door haar stiefvader. De man was stratenmaker. Als hij weg moest voor een klus, gingen de stiefkinderen vaak mee en werd er in hotels overnacht. Het slachtoffer zou minstens tien keer tegen haar wil zijn misbruikt door G. Het meisje zou bang zijn geweest voor haar stiefvader, ze durfde geen nee te zeggen. Uit dna-onderzoek is gebleken dat G. de vader is van het kind van zijn voormalige stiefdochter. De man werd in november op Schiphol opgepakt. Hij woonde al meer dan tien jaar in Thailand. Volgens de officier is hij gevlucht nadat hij een telefoontje van zijn ex-partner had gekregen. De man zou de vrouw vervolgens hebben bedreigd. De zaak kwam in een stroomversnelling nadat G. was opgespoord door misdaadjournalist John van den Heuvel van de Telegraaf. Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Thailand. Justitie regelde via Buitenlandse Zaken dat het noodpaspoort van G. werd ingetrokken. Daardoor was de man illegaal in Thailand en werd hij uitgezet. Hij is door de Nederlandse marechaussee opgehaald. Tijdens de strafzaak beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Hij gaf toe dat hij dat uit juridische overwegingen deed. De rechtbank doet op 4 maart uitspraak.