Wiebe Strikwerda: 'Europa heeft zeker invloed op regio'

Feanwâlden - FEANWALDEN - Op 22 mei zijn er Europese verkiezingen. Wiebe Strikwerda uit Feanwâlden is kandidaat voor het CDA. In het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van vrijdag 25 april staat hij centraal in de rubriek Must Hoare Wie 's Seit.

Wiebe Strikwerda is in het dagelijks leven student Internationale Betrekkingen (in de afrondende fase) aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tot voor kort was hij stagiair in Brussel bij het Europees Parlement. Bij de jongeren van het CDA is hij Algemeen Bestuurslid in Fryslân. Hij combineert dit met het gedeelde Internationaal Secretarisschap van het landelijk CDJA.
Het mooiste aan Dantumadiel vindt Strikwerda het natuurgebied De Houtwiel en de oude gebouwen zoals De Schierstins in het centrum van Feanwâlden. Wiebe is trots op zijn broers en zussen. ,,We doen allemaal hele andere dingen. Mijn ene zus schaatst op nationaal niveau marathons, mijn andere zus werkt aan haar promotie aan de universiteit in Noorwegen. Mijn broer werkt in de buitensport, ook in Noorwegen, en mijn broertje studeert en is erg muzikaal. Allemaal heel anders, maar een ieder doet wat hij/zij leuk vindt om te doen.'' De uitslag van de Europese Parlementsverkiezingen zal volgens Strikwerda wel degelijk invloed hebben op de regio. ,,Hoe komt het bijvoorbeeld met de landbouw en veeteelt? Een grote sector in onze regio, die direct en indirect vele banen oplevert. De uitslag van de EP- verkiezingen heeft invloed op de koers en dus indirect ook voor de regio.'' Meer weten? Zie het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van vrijdag 25 april.