Theaterinspiratie in Bonifatiuskapel

Dokkum - DOKKUM - Vijftien leerlingen van het Dockinga College hebben meegedaan aan de eerste theaterinspiratiesessie in het kader van het project ‘Bonifatius. Passie in het Noorden'.

Onder leiding van theaterprofessionals Miranda Bolhuis en Theun Plantinga, kregen de derde- en vierdeklassers les in de basis van acteren en werden ze uitgedaagd om met de thema's van Bonifatius aan de slag te gaan. Ze deden dit aan de hand van scènes uit Bonifatius de Musical, die eind mei 2014 in reprise gaat. ,,Een minimusical, ‘Boni' in het klein”, aldus Miranda Bolhuis. Na een korte inleiding gingen de leerlingen aan de slag met de karakters uit de musical. Hun harde werken werd beloond: na twee uur stond er een heuse minimusical op het toneel van de Bonifatiuskapel!
De theaterinspiratiesessie maakt deel uit van het project ‘Bonifatius. Passie in het Noorden.' De succesvolle musical over het leven van Bonifatius gaat eind mei 2014 in de Bonifatiuskapel in reprise en vormt het sluitstuk van dit project. Volgens Theun Plantinga, zelf een hoofdrolspeler in de musical, is inspiratietheater voor iedereen: ,,Of het nu om horeca, ziekenhuispersoneel of gemeenteraadsleden gaat. We kunnen op ieders kwaliteit inspelen. Het gaat om je eigen passie!'' Theatersessies zijn op maat te boeken. Kijk voor meer informatie over de sessies en de musical op www.bonifatiusdemusical.nl