Boomplantdag langs pad bij hertenkamp in Surhuizum

SURHUIZUM - Het was dinsdag Boomplantdag in Surhuizum. Leerlingen van groep 5 en 6 van de plaatselijke Johannes Looijengaskoalle plantten 's ochtends bomen langs het hek van het hertenkamp.

Langs het schelpenpad, dat om het hertenkamp heen loopt, zijn in totaal zeventien bomen geplaatst. De eerste boom werd geplant door wethouder Marten van de Veen van de gemeente Achtkarspelen en voorzitter Tseard Veenstra van Plaatselijk belang Surhuizum.

Gastles

De leerlingen hadden onlangs een gastles gehad over bomen en het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden (NFW). Deze les werd verzorgd door de rayonbeheerder Groen en NME-coördinator Ragna van Sonsbeek. De leerlingen hebben een bomenpaspoort gekregen, waarin de achtergrondinformatie staat en waarin ze hun boom kunnen beschrijven.

Wensenblaadje

Nadat de leerlingen een gat hadden gegraven en de boom hadden geplant hingen ze een wensenblaadje aan het nieuwe groen. Ook vulden ze het bomenpaspoort in. Meer over de Boomplantdag Achtkarspelen morgen in de papieren edities van De Feanster en Kollumer Courant en in Nieuwsblad Noordoost-Friesland van komende vrijdag, 11 april. Foto's: Atze H. van der Ploeg