'Iedereen wil Sanna'

Dokkum - DOKKUM - Sanna Bolwijn (18) uit Dokkum heeft met succes meegedaan aan het programma I can make you a Supermodel van RTL5. Dit is een Realityserie waarin de internationale modellenagent Paul Fisher op zoek gaat naar nieuwe topmodellen.

Paul Fisher koos Sanna Bolwijn als winnares en regelde meteen een opdracht voor haar voor Avelon. Erik Frenken wilde haar namelijk dolgraag hebben als het nieuwe gezicht van zijn lijn. Hiervoor reisde de Dokkumse af naar Parijs. ,,Als ik deze foto's laat zien aan de grootse bladen en ontwerpers, dan stromen de klussen binnen. Iedereen wil Sanna'', aldus Fisher. Ook de opdrachtgever was erg tevreden. ,,Sanna wacht een grote carrière. Ze heeft het gevoel en het talent.''
Sanna vond het zelf superleuk om de fotoshoot te doen. Ze is eerstejaarsstudent Sociaal Pedagogische Hulpverlening, maar zet de studie het komende jaar wellicht op een zacht pitje om modellenwerk te doen. De Friezin blijft echter nuchter. ,,Eerst maar eens afwachten of ik naar aanleiding van het programma ook opdrachten krijg.'' Komende vrijdag staat Sanna Bolwijn centraal in de rubriek Must Hoare Wie 't Seit van het Nieuwsblad Noordoost-Friesland. De zwart-witfoto is gemaakt door Lutske Veenstra.