‘Rock area' in De Pipegael

Broeksterwâld - BROEKSTERWALD - Dorpshuis De Pipegael in Broeksterwâld is morgen - zaterdag 5 april - het decor van het tweede Broekrok-festival. Initiator van het evenement is Wietske Boorsma. In het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van vrijdag 4 april staat zij centraal in de rubriek Must Hoare Wie 't Seit.

In de rubriek stelt Wietske dat ze trots is op alle vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om een geweldig dorpshuis in Broeksterwâld neer te zetten. Zij gelooft er in dat je als je echt iets wilt, dat je het dan (met veel doorzettingsvermogen en vallen en opstaan) kunt bereiken. Wietske hoopt ook in de toekomst nog leuke activiteiten en feestjes te organiseren.
Overtreffen De eerste keer was Broekrok een hartstikke groot succes. ,,Er was het dubbele aantal bezoekers van wat we hadden verwacht. Dit was waarschijnlijk te danken aan het feit dat dit het eerste feest was in de vernieuwde Pipegael; mensen waren nieuwsgierig. Ik vind het hierdoor moeilijk in te schatten hoeveel mensen er nu op af komen. Je wilt natuurlijk de eerste keer overtreffen. Maar omdat dit de eerste keer was, had je totaal nog geen beeld wat het zou worden: waar moet je beginnen, wat moet je allemaal regelen. Maar met behulp van Wiebe Kootstra is dat helemaal goed gekomen. Nu is het veel gemakkelijker. Je hebt nu een concept en daar ga je mee aan de slag. Uit de bevindingen van 2012 en met behulp van Kootstra kun je het hier en daar aanpassen en verbeterpunten aanbrengen.'' Broekrok Broekrok is een gezellige avond voor jong en oud. Er treden gedurende de avond verschillende bands op. In 2012 is Broekrok ontstaan om geld in te zamelen voor de verbouw van dorpshuis De Pipegael. Er is ongeveer € 2500 binnengebracht wat ook weer goed besteed is. Zaterdag wordt De Pipegael weer omgebouwd tot een ware ‘rock area'. Vanaf 20.00 uur zullen de bands Noarderein, Trijexnix, PiT, Captain Disco and the Denim Dogs en Boodschappers van het Algemene Nut optreden. Tevens zijn de Foodbrothers aanwezig met hun overweldigende broodjes hotdog. Het belooft een smaakvolle avond te worden. De entree bedraagt € 5. Onafhankelijk Omdat Broeksterwâld/De Falom dit jaar vijftig jaar onafhankelijke dorpen zijn, is er een commissie opgesteld om verschillende activiteiten te organiseren in beide dorpen. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. De opbrengst zal dan ook naar deze commissie gaan zodat zij leuke activiteiten kunnen organiseren en er voor iedereen weer een leuk uitje is. Wietske Boorsma roept in de krant lezers op om zaterdag 5 april naar dorpshuis De Pipegael in Broeksterwâld te gaan. ‘Net stinne, mar hinne...'