Toren Surhuisterveen opnieuw in het geel gehesen

SURHUISTERVEEN - De toren van Surhuisterveen is zaterdag ingepakt. Van voet tot kruin heeft de toren een gele kleur gekregen. Ook siert een gele wielrenner het dak.

De zege van Vincenzo Nibali in de Tour de France is de aanleiding dat de Feanster toren in het geel is gehesen. Nibali komt dinsdag 5 augustus naar de Profronde Surhuisterveen. Nibali won de Tour op soevereine wijze. In het klassement had hij een straatlengte voorsprong op de nummer twee.

Tourwinnaar

Vrijwilligers van het Wielercomité Surhuisterveen hesen de plaatselijke toren vorig jaar ook al in het geel. Ook in 2013 was de winnaar van Tour - de Brit Chris Froome - in Surhuisterveen van de partij bij de Profronde.

Lieuwe Westra

Vincenzo Nibali neemt zijn land- en ploeggenoot Alessandro Vanotti mee naar Surhuisterveen. Eerder had de Stichting Wielercomité Surhuisterveen al Lieuwe Westra, de meesterknecht van de kopman van Astana gecontracteerd.

Contador

Het is voor de achtste maal dat een Tourwinnaar van start gaat in Profronde. De eerste winnaar van 'La Grande Boucle' die naar Surhuisterveen kwam, was Laurent Fignon in 1983. Ook in 1984 was Fignon als Tourwinnaar van de partij in het Feanster centrum. Behalve Christopher Froome reden ook Marco Pantani (1998), Alberto Contador (2007 en 2009), Cadel Evans (2011) met de gele trui door de straten van Surhuisterveen.