Automobilist slaat fietser in gezicht

Kollumerzwaag - KOLLUMERZWAAG - Een 37-jarige automobilist uit Hallum heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige fietser uit De Westereen in het gezicht geslagen.

 - Een 37-jarige automobilist uit Hallum heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige fietser uit De Westereen in het gezicht geslagen.
De fietser behoorde tot een groepje van vier vrienden dat van het café naar huis fietste. Een 22-jarige man, die voorop reed, werd bijna van de sokken gereden door de snel rijdende auto van de Hallumer. Er werd even over gesproken, waarna de fietstocht voortgezet werd. Even later kwam de Hallumer terug met een passagier. Hij zette de auto op de Foarwei in Kollumerzwaag stil voor de groep, waarna beide mannen agressief uit de auto stapten. De 21-jarige man uit De Westereen riep dat ze rustig aan moesten doen en ging voor de verdachte staan. Daarop kreeg hij een klap in het gezicht. Hierna reden de twee mannen weg. De politie kon de Hallumer korte tijd later op de Mounewei in Twijzel aanhouden.