Samenwerking vrouwenteams Friese Boys en VIOD

KOLLUMERZWAAG/DRIEZUM - Vrouwenteams van Friese Boys en VIOD gaan samenwerken.

De samenwerkingsverbanden tussen voetbalverenigingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Vele verenigingen kampen door de krimp van de bevolking met dalende ledenaantallen en kunnen hierdoor met moeite nog teams in laten schrijven voor de competitie.

Weerbarstig

Friese Boys VR1 en VIOD VR3 hadden op papier voldoende speelsters, maar de praktijk is toch weerbarstiger. Een groot aantal voetbalsters moet op zaterdag werken of hebben andere verplichtingen. De KNVB faciliteert nog geen doordeweekse competitie en hierdoor dreigde het vrouwenvoetbal bij Friese Boys zich te moeten beperken tot de 7x7 competitie. VIOD kon het probleem vaak oplossen omdat men over een lichtinstallatie beschikt en vele meisjes junioren bereid waren de senioren uit de brand een helpende hand toe te steken.

Groot veld

Nu de beide teams hebben besloten om te gaan samenwerken, hebben een deel van de dames van Friese Boys per zaterdag de mogelijkheid om te voetballen op een groot veld en VIOD hoeft de wedstrijden niet te verplaatsen naar een doordeweekse avond. Daarnaast heeft Friese Boys zich ingeschreven voor een zeventalcompetitie (8 x per seizoen) op vrijdagavond. Mochten er te weinig dames zijn van Friese Boys dan kan het team aangevuld worden met VIOD-dames.

Verleden tijd

Nu er voldoende speelsters zijn kan er in beide competities worden gevoetbald en lijkt het annuleren van wedstrijden verleden tijd. De trainers zijn Hielke de Graaf, Roelof van der Veen en Doede Wiersma. Er zal zowel in Kollumerzwaag als in Driezum worden getraind en gevoetbald. De samenwerking is vooralsnog voor één seizoen aangegaan.