MOOIwerk Dokkum levert bijdrage aan leefbaarheid binnenstad

Dokkum - Oud 'VAKwerkers' Else Beishuizen (edelsmid) en Dineke Taal (keramiste) hebben zaterdag hun eigen winkel MOOIwerk Dokkum geopend aan de Hoogstraat 30. Ze omschrijven het zelf als een mooie plek voor workshops, cadeautjes, ideeën en inspiratie, koffie en kunst.

Workshops en kinderfeestjes
Else Beishuizen en Dineke Taal vormen een maatschap waarin ze hun winkel en werkruimte gezamenlijk beheren. Het gaat dus niet om een tijdelijk initiatief, zoals bij het project VAKwerk, maar het gaat om een permanente, echte winkel- en werkruimte. Dat betekent dat zij er aan het werk zijn met hun eigen bedrijf. Van de edelsmid heet deze 'Op de vlakte' en van de keramiste 'Atelier Kleitaal'. Wij laten zien hoe wij ons werk maken, met werkbank, draaischijven, gereedschap, etc. Maar we geven ook workshops en kinderfeestjes'', aldus Dineke Taal.
Van quilt tot zeep
Maar er is meer te beleven bij MOOIwerk Dokkum. Zo staat er werk te koop van andere kleinschalige, lokale bedrijfjes die MOOI werk maken. Zij huren ruimte aan de hand van kasten, vloeroppervlakte of wanden van ons, steeds voor een periode van twee maanden, maar het mag ook langer. Zo is er werk te zien en te koop van een quiltster, zeepmaakster, stoffeerster, preparateur, kunstschilder, mozaïekkunstenaar, nog een keramiste en een zijdeschilder. Ook zijn de boeken van auteur Martin Scherstra uit Dokkum vanaf vandaag te zien bij MOOIwerk, waaronder zijn nieuwste roman Terug naar Terschelling.
Huurmogelijkheden
Tevens zijn er ook andere huurmogelijkheden bij, zoals een grote workshoptafel waar iemand bijvoorbeeld een workshop mozaïek maken aan kan geven op een middag of ochtend. Of als iemand een demonstratie glazen kralen maken wil geven, dan zijn daar ook mogelijkheden voor. Het kan ook zo zijn dat iemand één dag per week wil komen vilten, dan kunnen er wat spullen blijven staan.
Laagdrempelig
Kortom, de dames hebben zes verschillende vormen van verhuur . ,,Op deze manier hopen we een zeer wisselend publiek aan te trekken. De sfeer in de winkel en werkruimte is er een die  laagdrempelig is en een breed publiek aantrekt. Door de afwisseling van het getoonde werk, valt er telkens weer wat nieuws te beleven. MOOIwerk Dokkum levert dan ook een bijdrage aan de leefbaarheid van de binnenstad van Dokkum.''
Meer informatie: Info@mooiwerkdokkum.nlwww.mooiwerkdokkum.nl, Facebook mooiwerkdokkum
FOTO'S JAN VAN EMPEL