Voorwaardelijke straf en schadevergoeding voor ongewenste zoen

Dokkum - Een Dokkumer (52) die begin september vorig jaar een vrouwelijke kennis tegen haar wil op de mond zoende, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur.

De rechtbank oordeelde dat er sprake is geweest van een ontuchtige handeling.

De Dokkumer en het slachtoffer kenden elkaar van vroeger. Toen de Dokkumer op 3 september op de koffie kwam, zoende hij de vrouw onverhoeds op de mond. Op dat moment was de echtgenoot van het slachtoffer even weg. De vrouw had verklaard dat de man haar stevig had vastgepakt, er was voor haar geen ontkomen aan.

De Dokkumer ontkende bij de politie zelfs dat hij bij het echtpaar thuis was geweest. Tijdens de rechtszaak zei hij dat hij er wel was geweest, maar dat er niets was gebeurd. De rechtbank hechtte meer waarde aan de verklaringen van het slachtoffer en haar man. De echtgenoot heeft op de zitting onder ede verklaard dat zijn vrouw hem meteen had verteld was er was gebeurd. De Dokkumer had gezegd dat hij alleen zijn eigen vrouw op de mond zoent. Daarmee geeft hij volgens de rechtbank aan dat er een seksuele strekking achter de ongewenste kus zat. De man moet een schadevergoeding van 212 euro aan het slachtoffer betalen.