Broekster-Wâlden B1 pakt na spannende partij eerste periodetitel

HEERENVEEN/DAMW - ÂLD - Broekster-Wâlden B1 heeft zaterdag in de hoofdklasse O de eerste periodetitel bemachtigd.

De prijs werd binnengesleept in een rechtstreeks duel met concurrent Heerenveense Boys B1. Deze spannende wedstrijd won de Damwâldster formatie uiteindelijk met 2-3. En doordat de tweede concurrent Blauw Wit '34 B1 bij het Lemster CVVO B1 niet verder kwam dan een gelijkspel kon Broekster-Wâlden B1 een feestje vieren.

Spannende wedstrijd

Vanaf de allereerste minuut was het in Heerenveen een spannende wedstrijd. Beide ploegen lieten zien dat ze niet zonder reden bovenaan staan in de hoofdklasse. Broekster-Wâlden pakte na een minuut of twintig de leiding door een doelpunt van Jos Regnerus. Heerenveense Boys drong aan en met een 1-1 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. In de tweede helft moesten de gasten alle zeilen bijzetten. Hedgar Hoekstra scoorde namens Broekster-Wâlden; daarmee was de 1-2 voorsprong voor de gasten een feit.

Afkoelingsperiode

Na een afkoelingsperiode - de scheidsrechter zag zich hiertoe genoodzaakt na grof taalgebruik door spelers van de thuisclub - kwam Heerenveense Boys tien minuten voor tijd op 2-2. Broekster-Wâlden zette de schouders er nog eens onder. In de slotfase kwam de winnende treffer van de voet van Hedgar Hoekstra.