Mike Tjeerdsma uit Kollumerzwaag weer Nederlands Kampioen Bodybuilding

BEVERWIJK/KOLLUMERZWAAG - De twintigjarige Mike Tjeerdsma uit Kollumerzwaag is zondag in Beverwijk met overmacht Nederlands Kampioen Bodybuilding geworden.

Vorig jaar pakte Tjeerdsma tijdens zijn debuut ook al de nationale titel. Na een vol jaar voorbereiden en werken aan zijn zwakkere plekken bemachtigde de Kollumerzwager in een zware line up van vijf jongens dit keer bij de titelstrijd opnieuw de grootste bokaal.

Friese Wouden

Tjeerdsma’s trainingsmaatje Lucas de Boer nam in de klasse Heren Fitness het brons mee naar de Friese Wouden. Koos Croes uit Feanwâlden kwam eveneens op het ereschavot terecht. In de klasse junioren Fitness was er in Beverwijk voor hem de derde plaats weggelegd.

Goedlachs

Bij de dames was het de goedlachse Jitske Lourens uit Damwâld die bij de damesklasse debuteerde. Zij sleepte eveneens de derde plaats in de wacht en besteeg daardoor bij de nationale titelstrijd ook het podium.

Fotoshoot

De prachtige Marlies Bergsma uit Kollum was doorgedrongen tot de finale van de Fitness Model klasse. Zij won hiermee een fotoshoot in het Lifestyle Blad Sport & Fitness Magazine. Dat Evert Couperus van Max Lifestyle uit Feanwâlden hiermee de hofleverancier voor Fitness & Healthtalent is, staat als een paal boven water.