Roy Wester en Alied Schuiringa tijdelijke opvolgers Atty Eelkema bij VIOD

DRIEZUM - Trainer Atty Eelkema van het eerste vrouwenteam van voetbalvereniging VIOD uit Driezum gaat vanaf maandag 22 december met zwangerschapsverlof.

De damescommissie van VIOD heeft ondertussen in haar tijdelijke opvolging voorzien. De training op woensdagavond en de coaching op de zaterdagen komt tijdelijk in handen van Roy Wester.

Geen onbekende

Wester is geen onbekende in het vrouwenvoetbalwereldje. De Groninger, in bezit van het diploma oefenmeester TC 1, heeft in het verleden de vrouwen van Oranje Nassau Groningen getraind. Zijn laatste club was Gronitas (heren). In het dagelijks leven doceert Roy wester als sportcoach/onderwijzer/coördinator aan het Alfa-college. Daarnaast is hij ook al vanaf 2005 als trainer/coach verbonden aan de KNVB. Het afgelopen seizoen deed Wester bewust een stapje terug en traint als pure liefhebben Lycurgus F5 waar zijn zoontje in voetbalt.

Ambassadrice

Alied Schuiringa is als een soort ambassadrice van het meisjes- en vrouwenvoetbal al een aantal jaren als trainer en beleidsmedewerker aan de KNVB district Noord verbonden. Onlangs behaalde de in Marum woonachtige Schuiringa als eerste vrouw uit het distict Noord het felbegeerde papiertje van oefenmeester TC 1. Bekende namen uit het betaalde voetbal die met Schuiringa de opleiding hebben gevolgd waren onder anderen Ruud van Nistelrooy, Boudewijn Zenden en André Ooijer. De werkzaamheden van Alied Schuiringa voor de KNVB gingen ten koste van haar eigen voetbalcarrière. Zij bereikte ooit het Nederlands Elftal onder de 15 en onder de 19 en speelde een seizoen bij sc Heerenveen.

Hugo Veenker

In haar jeugd voetbalde Alied Schuringa bij SV Marum. Na haar vertrek bij Heerenveen zocht zij haar heil bij Oranje Nassau Groningen. Alied Schuiringa gaat samen met looptrainer Hugo Veenker de maandagavondtrainingen verzorgen.