kerstversiering in Noordoost-Friesland: van kersthond tot elandenkop

Dokkum - Diverse mensen stuurden foto's van kerstversiering op naar de redactie van de Nieuwe Dockumer Courant. De foto van Klaske Limburg staat vandaag in de huis aan huiskrant. Hierbij een overzicht van de overige foto's.

Janny Hooiveld
Janny Hooiveld uit Metslawier stuurde de foto van de kerstengelenboom. ,,Dit is een deel van mijn verzameling engelen. Aan veel engelen zit een herinnering. De eerste kreeg ik van mijn zoon, toen hij nog klein was. Hij kocht voor mijn verjaardag een engeltje, toen we op vakantie een klooster bezichtigden. Dit vormde het begin van mijn verzameling. In alle landen waar we de afgelopen jaren op vakantie waren nam ik engeltjes mee. Met kerst staan er meerdere engelen in huis'', aldus Janny Hooiveld.
Jorrit Jorritsma
Jorrit Jorritsma uit Rinsumageast stuurde twee foto's. De eerste is van Dokkum bij avond met daarop met een prachtig verlichte boot (pannenkoekschip) en de weerspiegeling daarvan in de Dokkumer EE. De foto is gemaakt vanaf het Bolwerk met een uitzoomende lens. De tweede foto is gemaakt op de tweede zondag van advent met twee brandende kaarsen. Samen op weg naar het Licht van Betlehem. Symbolisch bloemstuk in de Alexanderkerk in Rinsumageast.
  Klaske Limburg Dokkum De kerstboom is gemaakt van smeedijzer. Elk jaar is het weer een hele klus om hem anders, mooier of origineler te versieren. ,,Dit jaar is dit het resultaat'', aldus Klaske Limburg uit Dokkum. Greta van Dijk-Faber Greta van Dijk-Faber uit Marrum stuurde een foto van haar Zweedse elandenkop met gewei die ze elk jaar versiert met een kerstkrans. ,,Dit gewei heb ik tijdens onze vakantie in zweden gekocht van iemand die hem zelf heeft geschoten.'' Henk Aartsma Elk jaar is deze woning aan C.G.Schraderstraat in Dokkum van buiten van binnen prachtig versierd. Hij stuurde ook nog een foto van zijn eigen kerstboom. Fia Eveleens Fia Eveleens uit Lioessens stuurde een foto van een eigengemaakt bloemstukje en wenst iedereen fijne feestdagen. Familie Hiemstra De familie Hiemstra uit Dokkum stuurde een foto van hun kerstboom die voor sfeer in huis zorgt. Familie Hansma  De familie Hansma stuurde een foto van Jozef en Maria die ze zelf op hun voorruit geschilderd hebben. De andere foto is van hun kersthondje. Joukje Mulder  Joukje Mulder stuurde eveneens een foto van een kerstboom met de boodschap: Ik wens alle lezers van deze krant mooie en gezellige Kerstdagen!