Onthulling maquette vliegtuigcrash 1941

WESTERGEEST -  Voor de herdenking om Westergeest werd er bij het mfc De Tredder een maquette onthuld ter nagedachtenis aan de omgekomen bemanningsleden van het op 13 oktober 1941 daar neergestorte vliegtuig. Alle zeven inzittenden kwamen hierbij om het leven.

Na de onthulling werd er vanaf De Tredder een stille tocht gelopen naar de begraafplaats.
Na een korte toespraak werden er hier twee gedichten voorgelezen door twee kinderen van de basisschool De Bining.
Na twee minuten stilte werden er kransen gelegd, eerst door kinderen van de school, daarna door Plaatselijk belang Westergeest.
Hierna konden de kinderen, die weer volop aanwezig waren, met hun ouders de bloemen gaan leggen op de graven.
Twee minuten
Twee minuten terug denken herdenken meeleven met de slachtoffers op een plek waar we geen oorlog willen kennen Twee minuten terug denken bedenken Hoe het voor hen was Twee minuten stilte om te laten zien wat het voor ons betekent dat wij vrijheid kennen Twee minuten stilte op een plek waar vrijheid is   Moed Ergens in een hoekje, Schijnt een heel klein lichtje. Zo klein als een potloodpunt, Maar zo mooi om uit te breiden. Ergens ver weg van het lichtje zijn enge geluiden, Mensen die huilen, Mensen die proberen te vluchten, Van hun angst. Mensen die in een hoekje wachten Tot dat ze bevrijd worden. Ergens in ons hart is onze moed, Die ervoor moet zorgen, Dat de slachtoffers bevrijd worden, Dat iedereen net als wij gelukkig moet zijn, Alleen met onze moed zal het lichtje in dat kleine hoekje Bloeien tot de vrede op de aarde En zal er geen oorlog meer bestaan Alleen onze moed
FOTO'S U. DE JONG