Poes Doerak na negen lange dagen weer thuis

LEEK/BUITENPOST - Het begon allemaal toen poes Doerak op een nacht niet thuiskwam van haar nachtelijke uitje. "We waren zeer ongerust en hebben heel Buitenpost afgezocht naar haar, en overal flyers opgehangen", aldus de familie Westra.

"Na zes dagen hadden we nog steeds geen teken van leven, we hadden we de hoop om haar nog weer terug te zien bijna opgegeven. Ons hele gezin was erg verdrietig. Toen zagen we op de zevende dag ineens een melding op Amevedi dat ze was gevonden in Leek. Ze moest in een auto of busje zijn gesprongen, hoe kwam ze daar anders terecht?" "We hebben gelijk gebeld maar Doerak bleek inmiddels alweer verdwenen. Maar nu wisten we in ieder geval dat ze nog leefde en waar ze ongeveer moest zijn. We hebben twee dagen alles afgezocht in die omgeving en ook weer flyers opgehangen. Maar wat vooral hielp was de sociale media, mijn bericht op facebook was heel veel gedeeld, Midweek plaatste een prachtig bericht op haar site en ook infoleek plaatste een bericht."

Behulpzaam

"Hier waren wij heel blij mee, want zoveel mogelijk mensen moesten weten dat ze vermist was, dat was haar grootste kans. Want in Leek zijn er heel veel mooie verstopplaatsen voor katten. Maar gelukkig ook heel veel behulpzame mensen! Overal waar wij kwamen werden we van alle kanten geholpen, mensen leefden mee, leenden ons zelfs fietsen om te zoeken! Het heeft ons echt ontroerd!" "Zaterdagavond laat kwam het verlossende telefoontje van Laura en Nicole, ze hadden Doerak gevonden op de Tuinmanslaan. Je kunt je voorstellen, dat dat een hele opluchting was, eindelijk konden we haar weer in de armen sluiten na een dikke negen dagen vermist te zijn geweest!" "Zondag lag Doerak heerlijk veilig thuis in haar mandje, ze heeft de hele dag en nacht geslapen. Ze zal wel moe zijn van haar vakantie... En onze kinderen kunnen wel naar haar blijven staren! En natuurlijk iedereen die op wat voor wijze dan ook heeft meegeleefd en meegeholpen heel erg bedankt, van ons allemaal!"