Klystervrijwilligers eten de natuur op!

DAMW - ÂLD - Aan het eind van het excursieseizoen voor de basisscholen, kregen alle vrijwillige gidsen van NME-Centrum De Klyster een workshop ‘eetbare natuur’ aangeboden. Eerst gingen de 12 deelnemers bloemen plukken die eetbaar zijn o.a. Rode klaver, Weegbree, Komkommerkruid, Veldkers, Zuring, Oostindische kers, Madeliefjes, Vlier, Duizendblad, Goudsbloem, Koolzaad en Zevenblad.

De blaadjes en soms ook de bloemetjes werden vervolgens verwerkt tot salade, soep, pannenkoeken, pesto, thee en bloemetjesboter waarvan een mooi kleurig en smakelijk buffet werd gemaakt. De vrijwilligers toasten met een zelfgemaakte borrel gemaakt van de bessen van Sleedoorn op een succesvolle workshop én een succesvol natuurexcursieseizoen! Dit voorjaar zijn er weer zo’n 2000 kinderen met een klystervrijwilliger op excursie geweest in Noordoost Friesland.