Kinderen basisscholen Kollumerland werken hard aan expositie

Dokkum - Kollum - De Stichting Kunst Kollumerland organiseerde deze en vorige week kunstworkshops in het kader van de Kinderboekenweek, waarin natuur, techniek en wetenschap centraal staan. De workshops vinden plaats in de bovenbouw van alle basisscholen van de gemeente Kollumerland c.a. De kinderen van de Koningin Julianaschool , Prins Bernhardschool en de Professor  Casimirschool uit Kollum waren er maandag maar druk mee.

De leerlingen gaan onder leiding van een kunstenaar of studenten van de Kunstacademie Minerva in Groningen aan de slag en werken met zelf-verzameld restmateriaal, zoals verpakkingen, oude apparaten, sloophout en binnenbanden. Zo ontstaan grote robots, fantasiemachines, kunstschoenen, 'Jiskelânspoekjes' en 'Frjemde fûgels'.
Woensdagmiddag, en op De Bining op donderdagmiddag,  zijn de kunstwerken eerst op de eigen scholen te zien voor ouders, pakes en beppes.  Op vrijdag 16 oktober wordt een overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis ingericht waar de werkstukken van alle negen scholen te zien zullen zijn. Om 16.00 uur zal wethouder Maasbommel de expositie openen voor het publiek, iedereen is daarbij van harte welkom.
De expositie is te bezichtigen van 16 oktober tot en 23 oktober, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur). Het gemeentehuis is ’s middags gesloten, maar de expositie is wel geopend op maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Op woensdag kan dit tot 19.30 uur.
Foto: Sake Beerstra