Start Kinderboekenweek Raar maar waar op CBS de Merlettes

Dokkum - Kootstertille - De leerlingen van CBS de Merlettes werden op woensdag 7 oktober verrast door een bezoek van Professor Snip en Professor Snap. Zij nodigden de kinderen en ouders uit om een kijkje te nemen in hun laboratorium, die ze voor deze ene dag hadden verplaatst naar het plein op CBS de Merlettes.

Alle kinderen waren getuige van het proefje met de ballon en de cocktailprikker. De vraag was, of de professoren Snip en Snap de cocktailprikker in een opgeblazen ballon konden prikken zonder dat deze knapt. Het is raar, maar waar…… maar het is gelukt. Hoe dat kan, dat gaan de leerlingen deze week onderzoeken.
Na het proefje toonden de leerlingen aan hun ouders het Kinderen voor kinderen lied 'Raar maar waar'. De komende week zal dit thema centraal staan binnen de school en zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo staat er voor zondag 11 oktober een School-kerk gezinsdienst gepland rondom het thema. De muzikale medewerking en begeleiding tijdens deze dienst is van Marcel en Lydia Zimmer.