De Blauwe Doffer huldigt marathonkampioenen

Dokkum - Damwâld -  Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het clubgebouw van postduivenhoudersvereniging De Blauwe Doffer uit Damwâld werden zaterdagmiddag de marathonkampioenen van seizoen 2015 gehuldigd.

In tegenstelling tot in de natuur, waar trekvogels binnen enkele dagen soms afstanden van drie- tot vijfduizend kilometer afleggen, bedragen de afstanden voor de marathonduiven "slechts" 800 tot ruim 1100 kilometer. Ze worden, als de weersomstandigheden het toelaten, op vrijdagmiddag gelost en bereiken dan in de loop van zaterdag hun thuishok.
De commissie die binnen de vereniging de gang van zaken rond deze vluchten in goede banen leidt had voor deze middag weer een mooi programma in petto. Naast de huldiging van de kampioenen werd een groot aantal per vlucht gewonnen hoofdprijzen uitgereikt. Tussen de huldigingen door konden de aanwezigen hun geluk beproeven op het rad van fortuin.
Een aantal prominente liefhebbers uit de regio had een late jonge duif of een bon voor een jonge duif uit 2016 geschonken. Dezen werden per opbod verkocht. Het bedrag wat dit opleverde geeft de commissie de financiële armslag om ook volgend jaar weer met een aantrekkelijk prijzenpakket voor de dag te komen.
De gezellige middag werd besloten met een grootse barbecue.
Kampioenen 2015 onaangewezen: 1. comb. H. en E. de Ruig   2. Joh. Hopman en zn  3. H.W.L. Meijners
Kampioenen 2015 aangewezen:  1. Joh. Hopman en zn   2. H.W.L. Meijners  3. H. en E. de Ruig
Keizergeneraal:  Joh. Hopman en zn
Duifkampioen:  ringnr. 2013-4416272  van comb. H. en E. de Ruig
Op de foto v.l.n.r. : Harrie Meijners, Jelte Jan Hopman, Hans de Ruig