Sionsberg start slogan-actie

Dokkum - DOKKUM - Sionsberg in Dokkum start een slogan-actie voor de inwoners van Noordoost Friesland.

DOKKUM - Sionsberg in Dokkum start een slogan-actie voor de inwoners van Noordoost Friesland.
,,Zoals er voor de bouw van de eerste Sionsberg door de bevolking luciferdoosjes en lammetjes verkocht werden om geld in te zamelen, zo vragen wij nu de bevolking mee te denken over een slogan voor Sionsberg. Sionsberg is er voor alle kleine en grote vragen op het gebied van gezondheid en zorg. Mensen kunnen zonder lange wachttijden bij ons terecht voor poliklinische zorg en diagnostiek, maar straks ook voor bijvoorbeeld pijnbestrijding, leefstijladvies of mantelzorgondersteuning. Dat moet ook blijken uit de nieuwe slogan," zegt directeur Peter Lalkens. Om de nieuwe identiteit van Sionsberg uit te dragen is een nieuw beeldmerk ontworpen, waarin het ‘ONS’ centraal staat. Welke slogan daarbij het beste past, mogen de inwoners bedenken.
Binnenkort krijgen alle inwoners van Noordoost Friesland een kaart in de bus met de oproep om mee te doen met de slogan-actie. ,,Uiteraard kan men ook online meedoen via onze website
www.sionsberg.nl", voegt Lalkens toe. ,,De beste slogan zal Sionsberg gebruiken in de profilering. De bedenker daarvan wint, in samenwerking met spAmeland, een wellnessweekend op Ameland’.
Sionsberg is volop in ontwikkeling. De bouw van het anderhalvelijnscentrum in de vleugel van de voormalige poliklinieken loopt op schema. Daar kunnen de inwoners van Noordoost Fryslân onder meer voorlichting en advies krijgen over preventieprogramma’s, WMO, leefstijl- of
mantelzorgondersteuning. Op de beweeg- en ontmoetingspleinen worden bezoekers ondersteund bij een gezonde leefstijl. Ook wordt een deel van de voormalige klinische afdelingen verbouwd tot moderne onderzoeks- en behandelkamers. Hiermee heeft Sionsberg  straks een zeer divers en uitgebreid aanbod van zorg en diensten.
,,Op dit moment kunnen mensen in Sionsberg terecht voor de meeste poliklinische zorg en
diagnostiek. We zijn volledig operationeel en de poliklinieken draaien goed", zegt Lalkens. Hij geeft daarnaast aan dat in Sionsberg ook hard wordt gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe diensten en zorgproducten. ,,Eén van onze kernwaarden is innoveren met lef. We willen vernieuwen op medisch gebied, maar ook op het gebied van preventie en het toepassen van technologie in de zorg. Dat is een mooie uitdaging, die wij graag aangaan. Sionsberg wordt hèt centrum in Noordoost Fryslân waar alle kennis en expertise rondom zorg en gezondheid samenkomt. Samen werken we aan vernieuwing en duurzaamheid van de zorg in de regio."