Deelnemers Voetbal tweedaagse 2015 naar Friese Derby

BUITENPOST - De deelnemers aan de Voetbal tweedaagse 2015 verlieten met een brede glimlach sportpark 'De Swadde' in Buitenpost. Na twee prachtige voetbaldagen kreeg iedere deelnemer als kers op de taart twee toegangskaarten voor de Friese derby SC Heerenveen-SC Cambuur. Dit was mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor van Voetbalschool Veerkr88, De Haan Westerhoff.

Dinsdagmorgen ruim voor 9.00 uur waren de eerste kinderen al aanwezig. Het eerste cadeau
voor de ruim 90 deelnemers was een volledige voetbaloutfit gesponsord door De Haan Westerhoff, Leffel Sportswear en Custard. Onder begeleiding van elf gediplomeerde hoofdtrainers uit de regio en een groep van twaalf jeugdtrainers van verschillende clubs werden onder andere gevarieerde voetbaltrainingen aangeboden. Ook werden er een competitie 7 tegen 7 en 4 tegen 4 afgewerkt.
Op de tweede dag werd de voetbalhappening afgesloten met de spannende finales. De zeer
enthousiaste speaker Martin Brandsma zorgde ervoor dat de spanning van de eerste tot de
laatste seconde aanwezig bleef. Opvallende speler bij de finale jongste groep tussen Zweden
(coach Jorrit Terpstra) en Portugal (coach Auke Bosma) was Jelmer Monsma van de v.v.
Buitenpost. Met twee doelpunten had Jelmer een groot aandeel in de 3-0 overwinning.
Bij de oudste groep was het Nederland wel gelukt om zich te plaatsten voor de finale. Onder leiding van coach Joran Olijve had men in de voorronde al laten zien over een sterk team te beschikken. Toch ging het in de finale mis. Engeland, met coach Jacob Marc Kootstra aan het roer, had haar huiswerk goed gedaan. Spelend op de counter werd een 2-0 voorsprong genomen. Het doelpunt van Rianne Sijtsma van SC Boornbergum’80 bracht de spanning even terug, maar de tijd bleek te kort. Bij de strijd om de DHW-bokaal bij de oudste jeugd, was de spanning echt om te snijden. Tjalling Kamstra, speler van de SC Twijzel, had zijn zenuwen uiteindelijk het best onder controle.
Door het strakke finaleschema o.l.v. Oane Westra en Jurjen Bosch kon deze Voetbal tweedaagse even na 16.00 uur worden afgesloten. Alle aanwezigen werden hierna nog verrast met een teamfoto en de twee toegangskaarten voor dé wedstrijd van de provincie Friesland: de Friese derby, die op zondagmiddag 1 november zal worden gespeeld in het Abe Lenstra stadion.
Tot slot was er voor iedereen een warme hap, verzorgd door Jitske en Henk Kuipers. Alle vrijwilligers en sponsoren kregen als afsluiting een groot applaus van de kinderen.
De verdere uitslagen en een foto sessie gemaakt door Kiepie.nl (Hans Zwamborn) zijn terug
te vinden op de website van de voetbalschool, www.veerkr88.nl.