Playbackshow 3.0 in doarpshûs De Pipegael

BROEKSTERW - ÂLD - Maar liefst 31 artiesten betraden afgelopen zaterdag het 'Aprés Ski' decor van de playbackshow 3.0 in doarpshûs De Pipegael in Broeksterwâld.

Voor de derde maal werd er door een enthousiaste groep mensen een schitterende playbackshow georganiseerd. Ook dit jaar lag het niveau erg hoog. De jury, die vertegenwoordigd werd door het vaste koppel Piet van Althuis en Syb van der Ploeg, kreeg dit jaar versterking van Regina Visser uit Dokkum. De goed voorbereide jury had de moeilijke taak om de winnaars uit te kiezen.
In de categorie zangers en zangeressen werd de eerste prijs in ontvangst genomen door de jongste deelneemster van de avond. De nog maar zes jarige Sjoukje Plutschouw vertolkte het nummer ‘Roar’ van Katty Perry op indrukwekkende wijze. De tweede prijs was voor Grieta Koonstra met het nummer ‘Poker Face’ van Lady Gaga en de derde prijs ging naar Hanna Postema met ‘Ik ben mezelf'’ van Nohr.
In de categorie groepen waren Lisanne Bakker, Amarins Beuker en Janine Beuker de nummer één met het nummer ‘Lean on me’ van Major Lazor. Tweede werden Jorrit van Dijk en Hidde Kazimier het nummer ‘I’m gonna be’ van The Proclaimers. Daniella de Jong, Tirsa van Wieren en Charlotte Haakma werden derde met een originele vertolking van ‘Ik ben lekker stout’ van VOF de Kunst.
In de pauze mocht het publiek stemmen op hun favoriete artiest(e). Wouter Roelof Rozema reikte namens dorpsbelang deze publieksprijs uit. Dit jaar waren er twee deelnemers met exact
hetzelfde aantal stemmen, daarom werden er twee publieksprijzen uitgedeeld. Sjoukje Plutschouw viel wederom in de prijzen. De andere winnaars waren Jorrit van Dijk en Hidde
Kazimier.