Triemen 75 jaar zelfstandig

TRIEMEN - De vlag mocht uit afgelopen zaterdag in Triemen: de bewoners van vierden het feit, dat het dorp precies 75 jaar zelfstandig is. Er was een feestelijke bijeenkomst in het  verenigingsgebouw 'De Bazuin' en 's middags was er een inloop onder begeleiding van de muzikale klanken van de gelijknamige muziekvereniging.

Het hoogtepunt van de middag was de presentatie en het aanbieden van het eerste fotoboek over Triemen aan loco-burgemeester Boerema van de gemeente Kollumerland c.a. In het fotoboek staan foto's van alle huizen in het dorp met, in bijna alle gevallen, de bewoners ervoor. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar.
Het feest ging nog tot 23.00 uur door met het welbekende duo 'Melody'.
Foto's: Sake Beerstra
Op één van de foto's toont loco-burgemeester Boerema een portret van burgemeester Jakob Jan Woldringh. Hij ging in 1940 in gesprek met de inwoners van Triemen, omdat de inwoners hadden aangegeven een zelfstandig dorp te willen zijn. Tot 1940 behoorde
Triemen bij Westergeest. De gesprekken met burgemeester Woldringh resulteerden erin, dat op 16 oktober 1940 de gemeenteraad het besluit nam om 'De Trieme' een zelfstandig dorp te laten zijn.