Gespannen koppies bij Sinterklaasfeest Buurtvereniging Frevelfertier

DOKKUM - Buurtvereniging Frevelfertier gaf woensdag van een mooi Sinterklaasfeest voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd van de A.M.L. Frevelstraat. Als locatie werd dit jaar gekozen voor het sfeervolle Pannenkoekschip te Dokkum en natuurlijk géén Sinterklaasfeest zónder Sint en zijn Zwarte Pieten.

Gespannen koppies als de kinderen het Pannenkoekschip betreden en ontvangen worden door de Zwarte Pieten, maar gelukkig maakt een hand vol pepernoten veel goed. Als alle kinderen aan boord zijn, delen de Pieten eerst leuke knutselcadeautjes uit en vermaken de kinderen zich uitstekend tótdat Sinterklaas hun verblijdt met zijn komst. Natuurlijk wordt er voor de Sint gezongen en daarna komt de zak met pakjes tevoorschijn. Eén voor één mogen de kinderen hun cadeau bij de Sint in ontvangst nemen en na het uitpakken worden de pannenkoeken geserveerd en wordt er lekker gesmikkeld.
Buurtvereniging Frevelfertier, welke in 2002 is opgericht, is een actieve vereniging, die jaarlijks ten minste vier leuke activiteiten organiseert voor de bewoners van de A.M.L. Frevelstraat te Dokkum. Zo is er de Nieuwjaarsborrel, een gezellig etentje met buurtgenoten, in de zomers is er een buurt-BBQ, een rommelmarkt en voor de kids is er het Sinterklaasfeest, dat ieder jaar in een andere vorm gegoten wordt. Aangezien het aantal kinderen in de basisschoolleeftijd elk jaar afneemt, zal de buurtvereniging zich ook meer gaan richten op activiteiten voor de oudere jeugd in de straat. Bijna alle bewoners van de straat zijn lid van de buurtvereniging, hoewel niet allen actief deelnemen aan wat er georganiseerd wordt, omdat sommige buurtbewoners de respectabele leeftijd van 70 gepasseerd zijn.