Syb van der Ploeg maakt feest in Bartlehiem compleet

BARTLEHIEM - Het was vrijdag feest bij Herbergier Bartlehiem. Deze kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie opende vijf jaar geleden als eerste Herbergier in Friesland haar deuren en dat werd gevierd. Een optreden van Syb van der Ploeg maakte het feest helemaal compleet.

De festiviteiten starten op donderdag met een open middag. Zo’n 150 mensen maakten gebruik van de gelegenheid om binnen een kijkje te nemen. In de grote tent die voor de gelegenheid was neergezet hield zorgondernemer Oeds Visser een presentatie, waarmee hij in het kort vertelde wat het wonen en werken in een Herbergier in houdt. De kernpunten van een Herbergier kwamen goed naar voren: de huiselijkheid, de aandacht voor de wensen van de bewoners en de inzet van medewerkers, die dankzij een lagere papierdruk hun tijd volledig kunnen besteden aan de bewoners. Daarna kon iedereen gebruik maken van de gelegenheid om een rondleiding door het pand te krijgen.
Vrijdagochtend startte de dag met koffiedrinken met de buren. De slogan van de Herbergiers is ‘ bijzonder gewoon’ en wat is er gewoner dan koffiedrinken met je buren? Het leverde een gezellig uurtje op. In de middag en avond barstte het feest pas echt los, waarvan ook de bewoners zichtbaar genoten. De speeches tijdens het officiële deel werden afgewisseld door de muziek van Martine Salomons van 'Diva Dichtbij'. Als afsluiting trad Syb van der Ploeg op, begeleid door Wiebe Kaspers op piano: en daverend slot van een geslaagd feest.