GVV-meiden springen naar tweede plaats op FK groepsspringen

VEENWOUDEN - In Nieuwehorne stonden afgelopen zaterdag de Friese Kampioenschappen Groepsspringen op het programma. Voor Gymnastiek Vereniging Veenwouden (GVV) hadden twee teams zich weten te plaatsen.

Het jeugd D-team, bestaande uit Danielle Dijkstra, Mirthe Aantjes, Elyse Kammelar, Laura Koster, Natascha Post, Josine Camminga, Lisanne de jong en Michelle de Boer, wist zich op alle onderdelen te plaatsen tijdens de kwalificatie wedstrijden van 31 oktober. De meiden lieten op lange mat een keurige oefening zien en behaalden een mooie score van 13,560. Met dit resultaat eindigden ze als tweede. Op het onderdeel plankolinekast scoorden ze een score van 13.355 en misten nipt het podium: ze werden op dit onderdeel vierde. Op trampoline valmat zorgden een paar kleine, doch dure foutjes voor een elfde plek met een score van 12,67. Het laatste onderdeel waar de meiden in actie kwamen was trampoline kast. Met 12.575 punten werd het team vijfde.
Het junioren D-team bestond uit Wianna Banga, Elise de Boer, Marianne Bosma, Gerrieke Ellens, Danielle van Wieren, Froukje Idema, Jessica Dijkstra en Nathalie de Roos. Zij moesten het opnemen tegen sterke teams, maar het team van GVV hield zich goed staande. De verschillen waren minimaal. Het ging zo nu en dan om verschillen van slechts honderdsten.
Op het onderdeel lange mat werden de meisjes negende met een score van 13,100. Het tweede onderdeel was plank-kast. Ook hier lieten ze keurige sprongen zien en werden ze negende met 13,330. Op trampoline valmat waren de verschillen erg klein. De meiden sprongen naar een tiende plek met een score van 13,15. Het laatste onderdeel was trampoline pegasus. De meiden behaalde een mooie score van 11.580 en werden hiermee twaalfde.