'Feteranen' in februari in De Krúswei Damwâld

DAMWALD -  De voorstelling 'Feteranen' is op veel plaatsen in Friesland in 2015 gespeeld. Op vrijdag 19 februari 2016 is Damwâld aan de beurt om de voorstelling met Freerk Smink en Joop Wittermans te onthalen.

Het toneelstuk vertelt over twee veteranen, die, als het moest, zich zo weer aan de frontlinie zouden melden. De één wil hierin duidelijk niet onderdoen voor de ander. Oorlog en vrede zijn voor iedereen een moeilijk vraagstuk. Toch komen er, naast de zondermeer ernstige momenten, ook hilariteit en humor in de voorstelling voor. De regie is in handen van Jos Thie.
In de week van de voorstelling in De Krúswei, vanaf 15 februari, is er elke avond in het programma Bynt bij Omrop Fryslân aandacht voor nabestaanden van veteranen. Niet alleen nabestaanden van veteranen die vochten in de Tweede Wereldoorlog, maar ook in Nieuw Guinea en Indonesië. Veel soldaten hebben die laatste oorlog nooit kunnen verwerken.
De entree bedraagt €19,50 euro per persoon. De voorverkoop is op vrijdagavond 8 januari in de Krúswei in Damwâld van half acht tot negen uur. Vanaf zaterdag 9 januari zijn de kaarten te koop bij Priméra van der Weg in het winkelcentrum of in dorpshuis de Krúswei in Damwâld. De voorstelling begint op 19 februari om 20.00 uur.
Meer informatie op www.dekruisweg.nl.