Herdenkingsbijeenkomsten ter nagedachtenis aan overleden cliënten

BUITENPOST/SURHUISTERVEEN - Begin 2019 organiseren woonzorgcentra Haersmahiem in Buitenpost en ’t Suyderhuys in Surhuisterveen een herdenkingsbijeenkomst. Er wordt dan stilgestaan bij bewoners en cliënten van Haersmahiem en ‘t Suyderhuys die in 2018 zijn overleden.

De woonzorgcentra organiseerden al eerder zo’n herdenkingsbijeenkomst. Er bleek onder medewerkers en cliënten een grote behoefte te zijn om gezamenlijk aandacht te besteden aan overleden bewoners en cliënten. Het is belangrijk dat er binnen de woonzorgcentra ruimte is om aan zo’n wens te voldoen. Voorgaande jaren bleek al dat de bijeenkomsten zeer goed werden ontvangen.

Tijdens zo’n bijeenkomst worden de namen van de overledenen opgenoemd en worden er een paar woorden ter overdenking gesproken. Aafke Kamminga, regiomanager Achtkarspelen, vertelt: ‘Het is een korte, eenvoudige bijeenkomst, waar naast medewerkers en bewoners ook familieleden van de overledenen aanwezig zijn. We hopen dat we met deze bijeenkomst eraan kunnen bijdragen dat mensen een moeilijke periode kunnen afsluiten.’

De herdenkingsbijeenkomsten vinden plaats in Haersmahiem op zondagmiddag 27 januari en in ’t Suyderhuys op zondagmiddag 3 februari 2019.