College van burgemeester en wethouders bezoeken JKD Keukens en Interieur

Damwâld - Woensdag 6 februari bezocht het college van B en W van gemeente Dantumadiel JKD Keukens & Interieur te Driezum. Eigenaar Chris Damstra gaf een uitgebreide rondleiding door zijn bedrijf. Damstra runt de onderneming samen met zijn vrouw Binnie en een personeelslid.

Vijftien jaar geleden startte de heer Damstra als ZZP’er. Hij verkocht en monteerde keukens. Sinds 3 jaar legt hij zich volledig toe op het ontwerpen en fabriceren van maatwerk-keukens en interieur. Hij levert op dit moment vooral aan een chaletbouwer, een tweetal keukenverkopers, en particulieren.

Modern en snelgroeiend bedrijf

Het bedrijf groeit. Vanuit de loods in Driezum worden maar liefst 250 keukens per jaar gemaakt, voornamelijk computergestuurd. De eigenaar kent de keukenbranche goed. Hij weet wat klanten nodig hebben en belangrijk vinden. Het doel is een goede keuken leveren voor een eerlijke prijs. Duurzaamheid is een aandachtsgebied en wordt steeds belangrijker, ook in de keukenbranche.

Ambitie

JKD Keukens en Interieur wil een van de betere keukenproducenten worden. De ondernemer vertelt dat hij graag wil produceren voor bijvoorbeeld woningcorporaties, bouwbedrijven, en meer keukenzaken. Burgemeester Agricola bedankt de familie Damstra voor de gastvrijheid. “Deze ondernemers staan voor vakmanschap en klantgerichtheid. Bedrijven als JKD zijn enorm belangrijk voor onze regio. Ik ben er van overtuigd dat het bedrijf een goede toekomst tegemoet gaat.”