Keunstwurk betrekt Friezen bij financiering culturele projecten

Leeuwarden - Een kunstproject presenteren op internet zodat iedereen die wil, kan investeren. Culturele instelling Keunstwurk gaat een originele samenwerking aan om projecten te financieren.

De projecten van Keunstwurk zullen een plek op de Friese partnerpagina van crowdfundingwebsite www.voordekunst.nl krijgen. Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project te financieren. De samenleving wordt direct bij de financiering van projecten betrokken.

Moeilijke tijden

Volgens Keunstwurk zijn het moeilijke tijden voor de cultuursector. "Dit is een uitgelezen mogelijkheid om toch geld binnen te halen", laat woordvoerster Wendy Kennedy weten. "Bovendien is crowdfunding een mooie manier om de samenleving te betrekken bij bijzondere Friese initiatieven op het gebied van kunst en cultuur." Deelnemers die willen investeren, worden geholpen bij het vaststellen van realistische bedragen en het vinden van donateurs.

Van amateurs tot professionals

De crowdfunding is gericht op alle kunst- en cultuurprojecten in Fryslân: voor zowel amateurs als professionals en van beeldende kunst tot theater en muziek. In oktober gaat de samenwerking los en is er een voorlichtingsbijeenkomst voor geïnteresseerden. Kennedy meent dat crowdfunding uitermate geschikt is voor Fryslân. "Helemaal nu Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is. Het sluit perfect aan bij het thema van Lwd2018: Mienskip."