Mannen opgepakt na dieseldiefstal Opende

Houtigehage - Een 27-jarige man uit Leeuwarden en een 35-jarige man uit Achtkarspelen zijn vrijdagavond in Houtigehage gearresteerd wegens dieseldiefstal bij een loods in Opende.

Rond 20.00 uur zag een inwoner van Opende dat er enkele jerrycans met diesel achter een loods aan het Peebos in zijn woonplaats waren klaargezet. Een vlakbij geparkeerde auto reed direct weg. Agenten zagen deze wagen even later in Houtigehage rijden.

Verdachten gevonden

Kort daarna werd de auto zonder inzittenden in de Dwarstak in Houtigehage gevonden. De auto stonk naar diesel en er stond een zelfde soort jerrycan als die in Opende in. Vlakbij liep een 35-jarige man. Hij identificeerde zich op verzoek van de politie, maar trok naast zijn id-kaart ook een pakje speed tevoorschijn. De man werd aangehouden. Omstanders vertelden dat zij een andere man hadden gezien die vanuit de struiken een woning aan De Pikstienennen binnenging. In het huis werd de 27-jarige man gevonden die eveneens in de boeien werd geslagen. Beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.