Laurens ten Dam start in Profronde van Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Ook Laurens ten Dam gaat dinsdagavond 30 juli van start in de 32ste Profronde van Surhuisterveen.

Daarmee wordt het duo ‘Bau en Lau’ herenigd. Eerder al tekende Bauke Mollema een contract voor het wielerspektakel in Surhuisterveen.

Populair duo

Beide Belkin-renners bouwden een grote populariteit op tijdens de Tour de France en stonden na twee weken wedstrijd in de top-5 genoteerd, al konden ze deze hoge positie niet vasthouden. Toch werden hun klasseringen – Mollema (6) en Ten Dam (13) – hoog aangeslagen in ons land, waardoor zij het meest populaire duo vormden van de maand juli. ,,Zij mogen dan ook niet ontbreken in Surhuisterveen”, zegt Andries Nieuwenhuis van de Stichting Wielercomité Surhuisterveen. De organisatie van de Profronde werd overstelpt met de vraag ‘komen Bau en Lau ook’. En als organisatie wil je de wielerfans niet teleurstellen, aldus  Nieuwenhuis. ,,Want zij hebben Nederland wel weer ouderwets wielergek gemaakt.”

Gele trui

Eerder al legde de organisatie Chris Froome, de winnaar van de vorige week afgelopen Tour de France vast. Andries Nieuwenhuis trots: ,,Weer een gele trui in Surhuisterveen.” Zeker is ook de komst van Lieuwe Westra, die op de Champs-Elysees in het zicht van de haven ziek moest afstappen. Hij is inmiddels hersteld en reed donderdagavond het Criterium van Wateringen. Andere Tourrenners die naar Surhuisterveen komen zijn onder anderen Tom Veelers, Tom Leezer, Albert Timmer. Karsten Kroon en Tom Jelte Slagter zijn eveneens vastgelegd. Zie voor meer informatie www.wielrennensurhuisterveen.nl