Ludieke actie Apollo door samenwerking met Bontekoe

DE WIJK - Zo'n 250 vocalisten en musici namen onlangs deel aan het gezamenlijke nieuwjaarsconcert in De Wijk. De sporthal van De Wijk was omgetoverd tot een onvervalste concerthal met vijfhonderd stoelen. Apart en gezamenlijk traden de deelnemende koren en het orkest op met een gevarieerd programma.

Aan het concert werkten onder andere het vrouwenkoor Meander, pop Nameless, mannenkoor De Dickninger Geuzen, koor Wijker Kunst en de muziekvereniging Apollo mee. In combinatie met de belichting, repertoire en geluid werd het een geslaagd concert.

Speciaal

Voor Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit De Wijk was het een speciale aangelegenheid. Volgens de pr-commissie van Apollo was het zelfs een unieke gebeurtenis. Doorgaans gaan de leden van de vereniging tijdens concerten in het zwart gekleed. Om het nieuwjaarsconcert een extra feestelijke, maar ook typisch Oostenrijkse tint te geven, gingen de dames van het koor gekleed in de stijl van André Rieu. "Daardoor leek het op een echt Oostenrijks nieuwjaarsconcert", aldus de pr-commissie. Om de dames in deze fraaie kledij te hullen, was wel veel werk nodig. "Het kost namelijk veel geld. We moesten op zoek naar geschikte kostuums en moesten daarbij letten op het aantal kostuums en het kostenplaatje." Apollo leeft doorgaans op opbrengsten uit contributie en donateurs. Voor deze ludieke actie waren sponsoren nodig. "Die vonden we vooral in de buurt van Echten. Daarnaast kwam kledingverhuurbedrijf De Bontekoe uit Ruinerwold ons tegemoet", aldus de commissie.

Schijnwerpers

Doordat de 25 dames van Apollo voor het concert in fraaie kleding werden gestoken, kwam dat de sfeer ten goede. "De dames stonden echt in de schijnwerpers. Zij werden begeleid door de heren. Wij bedanken onze sponsoren en De Bontekoe voor deze bijdrage."

Iedereen welkom

Eind maart geeft Apollo het jaarlijkse voorjaarsconcert. De muziekvereniging heeft meer dan honderd leden en iedereen is welkom bij de vereniging. Wilt u een keer komen kijken? Bekijk dan eerst www.apollodewijk.nl voor meer informatie. Apollo bestaat uit onder andere een jeugdorkest, een harmonie-orkest, een slagwerkenensemble en bigband. "Apollo is voor iedereen toegankelijk. Of je nou 14 jaar bent of tachtig jaar. Iedereen is welkom."