Opsterlandse wethouder Rob Jonkman wil wereldrecord speechen verbreken

Beetsterzwaag - De Opsterlandse wethouder Rob Jonkman gaat volgende maand proberen het Guinness Word Record speechen te verbreken.

De officiële recordpoging geldt als ludiek startschot voor de campagne van Jonkmans partij de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart. Het wereldrecord non-stop speechen door één persoon staat momenteel op bijna 34 uur. Het record is in handen van Dr. Pothula Srinivasa Brahmanand uit India, die op 8 en 9 september 2012 exact 33 uur en 46 minuten achtereen sprak over diverse wetenschappelijke onderwerpen.

Goede doel

Waar Jonkman het in zijn marathonspeech over gaat hebben, laat hij voornamelijk door anderen bepalen. Bedrijven, instellingen en particulieren kunnen voor 50 euro een blok van 10 minuten spreektijd kopen. De opbrengst gaat naar de Ronald McDonald Hoeve, waar gezinnen met langdurig zieke kinderen onbezorgd vakantie kunnen vieren. "De teksten worden verwerkt in mijn speech. Het kan dus maar zo zijn dat ik reclame ga maken voor andere partij dan de ChristenUnie. Alles voor het goede doel...," zegt Rob Jonkman lachend. De recordpoging is weliswaar ludiek bedoeld, maar de wethouder gaat de uitdaging uiterst serieus aan. "Ik lig er nu al wakker van. Maar wie A zegt, moet ook B zeggen. In de hoop dat ik na 34 uur nog wakker ben en nog wat zeggen kan".

Publiek welkom

Jonkmans recordpoging vindt plaats op 7 en 8 februari in de Ronald McDonald Hoeve. Publiek is welkom om de wethouder door de moeilijke momenten te helpen. http://robjonkman.blogspot.nl/ http://www.guinnessworldrecords.com/records-7000/longest-speech-marathon/ [caption id="attachment_14930" align="aligncenter" width="277"]Jonkman staat te boek als een boeiend verteller, maar 34 uur achter elkaar speechen is natuurlijk geen sinecure. (Archieffoto Woudklank) Jonkman staat te boek als een boeiend verteller, maar 34 uur achter elkaar speechen is natuurlijk geen sinecure. (Archieffoto Woudklank)[/caption]