Regionale ronde Nationale Voorleeswedstrijd Noordoost-Fryslân

Kollum Bibliotheken Noord Fryslân organiseert morgen (6 februari) de regiowedstrijd van de Nationale Voorleeswedstrijd in De Colle te Kollum. Kandidaten van 23 basisscholen uit de regio Noordoost-Fryslân nemen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde.

De deelnemers zijn tijdens de voorleeswedstrijd op school voorleeskampioen geworden en strijden op 6 februari vanaf 15.00 uur in De Colle te Kollum voor een plekje in de provinciale ronde. Het gaat om scholieren van 23 basisscholen uit Boelenslaan, Buitenpost, Burum, Damwâld, De Westereen, Dokkum, Drogeham, Feanwâlden, Holwerd, Kollum, Midsland (Terschelling), Munnekezijl, Nes (Ameland), Schiermonnikoog, Surhuisterveen en Twijzel. De leerlingen lezen een door henzelf gekozen fragment voor uit een kinderboek.

Officiële jury

De presentatie van de voorleeswedstrijd is in handen van Tjitske van der Velde en Christien van der Meulen, lees- en mediaconsulenten bij Bibliotheken Noord Fryslân. In de jury zitten Arjan Hut (dichter), Martin Scherstra (kinderboekenschrijver), Rena Wagenaar (oud bibliotheek medewerker), Linda de Haan (illustratrice van kinderboeken), Margreet van Deelen (beleidsmedewerker gemeente) en Hanneke Sinnema (lees- en mediaconsulent bibliotheek). In de pauze kunnen deelnemers en bezoekers genieten van een voorstelling van kinderentertainer Ari C.

Provinciale ronde

De winnaar van de regionale ronde van de voorleeswedstrijd mag door naar de provinciale ronde op 9 april in Theater de Skâns in Gorredijk. De provinciale winnaar mag Fryslân vertegenwoordigen in de landelijke finale op 22 mei 2019 in Schouwburg Amstelveen.