Reünietoernooi badmintonclub It Plûmke

Wâlterswâld - Badmintonclub It Plûmke organiseerde vrijdagavond een reünietoernooi. De club is opgericht op 1 oktober 1993 en bestond vorig jaar dus 25 jaar.

Het bestuur had om deze reden besloten om halverwege dit badmintonseizoen een reünietoernooi te organiseren. In totaal waren er 46 deelnemers die meespeelden in de sporthal van de Nije Warf te Wâlterswâld. Het bestuur had besloten om vier ronden te spelen, waarbij door middel van loting leden aan oud-leden werden gekoppeld. Op deze wijze konden er veel spannende dubbelpartijen worden gespeeld. De wedstrijden duurden maximaal 7 minuten, maar zodra de stand van 15 punten was bereikt was de wedstrijd afgelopen. En iedere ronde werd er opnieuw geloot, zodat de deelnemers steeds een andere partner kregen om mee te dubbelen.

In totaal waren er vijf prijzen beschikbaar, bestaande uit een fles wijn en een prachtig boeket bloemen. De twee winnaars hadden over 4 ronden 60 punten behaald, dit waren Jelle Kommerie en Tjitske den Boer. Verder waren er 3 personen die 58 punten hadden behaald: Gjetsje ter Horst, Harmen Schaafsma en Jacob Hansma. Zij ontvingen hiermee de prijzen drie tot en met vijf.

Gezelligheid kent geen tijd

Naast de 46 deelnemers aan het toernooi, zijn ook veel oud-leden deze avond langsgekomen om gezellig bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Ook werden oude foto’s en filmbeelden vertoond op een scherm bij de bar, waarbij ook veel herinneringen werden opgehaald aan de afgelopen 25 jaar. Een prachtige aanleiding om weer bij te praten met alle aanwezigen die verbonden zijn geweest aan de vereniging. Het ophalen van deze herinneringen ging lange tijd door na de prijsuitreiking in de bar, waar dorpshuisbeheerder Ate Meindertsma iedereen voorzag van een natje en een droogje.

Toekomst

Het bestuur ziet toekomst van de vereniging met vertrouwen tegemoet. Er is een groep van 25 spelers die iedere vrijdagavond om 20.00 uur speelt in de sporthal van dorpshuis “De Nije Warf” in Wâlterswâld. Meer informatie over badmintonclub It Plûmke op: www.itplumke.nl, info@itplumke.nl en Facebook.