DOS beloont zichzelf niet tegen OPM

KOLLUMERZWAAG - Het eerste herenteam van volleybalvereniging DOS is zaterdag tegen een 4-0 (14-25, 14-25, 23-25, 24-26) nederlaag aangelopen tegen nummer vijf OPM. In een redelijk gevulde De Saedkampe begon de ploeg slap aan het duel, maar herpakte hij zich net als de afgelopen weken goed.

DOS begon met Niels Huttema en Kees Kloosterman op de mid, Peter Wolters op de diagonaal, Wouter de Vries en Cornelis van Slageren op de buiten en Gerrit de Beer op de spelverdeling. Hendrik Postma en Jan van Slageren namen plaats op respectievelijk de reservebank en de telstoel. Ondanks gegoede bedoelingen begonnen de Kollumerzwagers dramatisch aan de eerste twee sets. Er werden teveel fouten gemaakt in de hoofdpass, service en netverdediging en daardoor pakten de gasten uit Heerenveen eenvoudig de eerste twee sets.

Aan het eind van de tweede set kwam DOS los en die lijn werd, met Hendrik Postma op de spelverdeling, in de overige sets doorgezet. Er werden genoeg kansen op winst in de derde en vierde set afgedwongen, maar in tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden wist de ploeg zichzelf door enkele technische en aanvallende fouten deze keer niet te belonen.

Gelukkig heeft concurrent Joure maar een punt behaald en daardoor staat DOS nog steeds elfde met achttien punten uit veertien duels. Een positie die de ploeg vast moet zien te houden, want zoals het nu staat degradeert alleen de nummer laatst. Komende vrijdag staat de belangrijke uitwedstrijd tegen datzelfde Joure op het programma en inzet is dan de elfde plek. Als de ploeg dezelfde strijdlust tentoonspreidt als in het laatste deel van het duel tegen OPM, heeft de ploeg goede kans op punten.