Veel talent op talentenshow in Kollumerzwaag

kollumerzwaag Veertien acts kon presentator Willem Kooistra vrijdagavond aankondigen op de talentenshow in dorpshuis de Trije Doarpen in Kollumerzwaag.

De acts werden beoordeeld door de driekoppige jury Hillie, Pieter en Johan. Het idee voor het organiseren van een talentenshow kwam van een enthousiaste dorpeling, die contact heeft gezocht met de activiteitencommissie van het dorpshuis. Jaren geleden waren de playbackshows in Kollumerzwaag al een groot succes. Door de formule in een nieuw jasje te steken kon iedereen met talent meedoen.

De show begon met de jeugd van Kollumerzwaag e.o. Hier deden verschillende playback acts aan mee. Zo kwam Davina Michelle voorbij en brachten de meiden van de clubs een ode aan bekende artiesten die ons ontvallen zijn. Freddy Mercury begon met het stofzuigen van het podium. Mariska durfde het aan om live te zingen en waren er verschillende dance acts. Ook brassband Westersweach werd vertegenwoordigd door de leden Ilse en Mirthe.

In de pauze konden er loten worden gekocht. De hoofdprijs is beschikbaar gesteld door SPAR van der Heide uit Kollumerzwaag. Houtbouw Gerrit van der Wal, ook uit Kollumerzwaag, bood alle kinderen een snackje aan.

Daarna was het de beurt aan de volwassenen. Er deden twee koren mee. Frjemd Folk uit Kollumerzwaag speelt Keltische muziek en organiseren in juni een festival in Kollumerzwaag. Ook de Pingosjongers waren van de partij. Zij oefenen iedere vrijdag in het dorpshuis en kunnen de sfeer er goed in brengen. Nynke Lawerman, afkomstig uit Hantum zong live 2 nummers. Zij werd begeleid door Germ op gitaar. Dit duo is sinds kort bezig met muziek en dat smaakt zeker naar meer.

Daarna kwam er een playback act van Herman en Jacob. Wat kunnen deze heren entertainen. Aafke zong ook live twee nummers. Na haar optreden vertelde zij op de zolder te oefenen. De jury en publiek waren zeker van mening dat ze nou maar van de zolder af moest komen.

Femmie de Vries sloot de avond af met een nummer van Blof. Deze dame doet geregeld mee aan talententshows en optredens in de regio.

De prijzen bij de jeugd gingen naar 1. Dance act Lyanne, Berber, Géanna en Elske 2. Dance act Marije en Carmen en 3. Playback act Amber/Davina Michelle

De prijzen van de volwassenen: 1. Aafke, 2. Nynke en Germ, 3. Frjemd folk

De publieksprijs aangeboden door kinderopvang Dondersteen: De Meidenclub van Sandra.

Mocht nog iemand de dvd willen bestellen dan kan dat via sibrechtdijkstra1@hotmail.com