Laatste keer Open Huis Lauwers College aan de Johannes Bogermanstraat

Kollum - Het Lauwers College Kollum heeft donderdag voor de laatste keer Open Huis gehad in het gebouw aan de Johannes Bogermanstraat in Kollum. Het Lauwers College Kollum is een vmbo school die de basisberoepsgerichte leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg en de mavo (vakbekwaam) aanbiedt en waar op een gepersonaliseerde manier wordt lesgegeven.

Gepersonaliseerd onderwijs (Go!) binnen het Lauwers College Kollum betekent dat leerlingen op hun eigen niveau en op een eigen manier leren. Het leren is afgestemd op de leerbehoeften van de leerlingen, leerlingen leren met een eigen planning en doelen. De docent is aanwezig om de leerling te helpen en te ondersteunen tijdens de les en de leerling heeft een eigen coach die de leerling begeleidt in het leerproces.

Kortom, de leerling staat centraal, haalt het beste uit zichzelf, bepaalt eigen leerdoelen, werkt per vak op een eigen niveau, heeft een vast rooster, een duidelijke structuur en leerlingen worden zo optimaal mogelijk begeleid in hun groei.

Tijdens het open huis kregen de bezoekers een indruk van de verschillende leergebieden en het belang van samenwerken en met elkaar communiceren, wat in het schoolklimaat van het Lauwers College Kollum naar voren komt door de herstelgerichte manier van werken.

Het was een zeer geslaagd Open Huis, waar de bezoekers ook al een virtueel voorproefje konden nemen van Campus Kollum, waarin het Lauwers College vanaf volgend schooljaar gevestigd zal zijn.